Slecht nieuws Bergkamp en co: Kroenke wil niet verkopen

28 april 2021, 07:56

Slecht nieuws voor Dennis Bergkamp (op archiefbeeld) en consorten: de plannen om de aandelen van Arsenal over te nemen, kunnen voorlopig de prullenbak in. De voormalig spits van The Gunners maakte onderdeel uit van het team van Spotify-oprichter Daniel Ek, die een bod wilde doen op het eigenaarschap van de club. Stan Kroenke is echter niet van plan om zijn club te verkopen.

Dat heeft de huidige Arsenal-baas laten weten in een officiële verklaring. "Wij blijven 100 procent toegewijd aan Arsenal en zullen dan ook geen aandelen van de club verkopen", verzekerde Kroenke, die daarmee de speculaties over de toekomst van Arsenal duidelijk de kop wilde indrukken. Volgens hem is er overigens ook nog geen bod geweest. "Maar als die wel komt, zullen we het niet overwegen."

Lees ook: 'Bergkamp betrokken bij Arsenal-plan Spotify-man Ek'

Wat exact de rol van Bergkamp en Thierry Henry en Patrick Vieira moest worden, is nog onbekend. Zeker is dat Ek interesse toonde in de aandelen, die hij met een eigen vermogen van zo'n 3,4 miljard zeker had kunnen kopen. Na het echec van de Super League nam bij de eigen achterban de toch al sluimerende kritiek op Kroenke (79) behoorlijk toe de laatste weken.

Daarom is Ek niet van plan om zijn idee zonder slag of stoot te laten varen. Volgens The Guardian blijft hij op de achtergrond werken aan een plan om een rol van betekenis te kunnen spelen bij Arsenal. Kroenke is naast eigenaar van Arsenal ook de baas over NFL-team Los Angeles Rams en NBA-ploeg Denver Nuggets. Zijn eigen vermogen wordt op zo'n zeven miljoen euro geschat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen