Franse titel komt na zege wel erg dichtbij voor Botman

1 mei 2021, 22:54

In de Franse titelstrijd heeft Lille de volgende grote stap gezet door met 2-0 te winnen van Nice. Sven Botman startte zoals te doen gebruikelijk in de basis en maakte de hele wedstrijd vol. Zodoende is hij nog drie overwinningen verwijderd van een historische titel.

Lille is bezig aan een magistraal seizoen en was er volledig op gebrand om de hegemonie van Paris Saint-Germain dit seizoen te doorbreken. De afgelopen drie jaar werden de Parijzenaren namelijk kampioen, nu stond Lille met nog vier wedstrijden te gaan bovenaan. Tegen het Nice van Kasper Dolberg moest een overwinning worden behaald, gezien PSG eerder op de dag al met 2-1 had gewonnen van Lens.

Er stond dus een gigantische druk op de ploeg van Christophe Galtier, maar al na een kwartier haalde Oranje-beul Burak Yilmaz de druk enigszins van de ketel. Met een hattrick deed hij het Nederlands elftal eind maart de das om in de kwalificatie voor het WK en ook Nice moest het ontgelden. De Turk ontving de bal op de rand van de zestien en schoot direct raak in de benedenhoek.

Daarna werd het verder in het zadel geholpen door Nice, want Jordan Lotomba pakte in een tijdsbestek van nog geen kwartier twee gele kaarten en kon dus net na rust gaan douchen. Met elf man kon de uitploeg al geen enkele keer gevaarlijk worden en met tien man werd de situatie er niet beter op. Tien minuten later zette rechtsback Memmet Celik zijn ploeg in een zetel met prachtige goal van afstand. De bal stuitte lekker op en met de wreef liet hij de doelman kansloos.

In het vervolg creëerde de ploeg uit Lille nog wat kleine mogelijkheden, maar leek het ook wel met de handrem erop te spelen. De focus ging al snel weer naar de volgende wedstrijden. Als er wordt gewonnen van Lens, Sain-Etienne en Angers, mogen zij de trofee uiteindelijk de lucht in steken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen