'Xavi vertrekt bij Al-Sadd en staat voor terugkeer bij Barcelona'

4 mei 2021 – In Spaanse media wordt er dinsdag groots uitgepakt met nieuws over Xavi Hernández. De voormalig middenvelder werkt op dit moment als trainer bij Al-Sadd in Qatar, maar is van plan om die club de rug toe te keren. Volgens diverse Spaanse media vertrekt hij na dit seizoen bij die club.

'Xavi vertrekt bij Al-Sadd en staat voor terugkeer bij Barcelona'

Al-Sadd wilde graag verder met de 41-jarige hoofdtrainer, maar Xavi zou daar zelf geen oren naar hebben. Het Barcelona-icoon heeft naar verluidt zijn zinnen gezet op een terugkeer bij Barcelona. De verwachting is dat hij als trainer en dus vervanger van Ronald Koeman zal gaan werken, maar in een andere rol. Spaanse media verwacht dat Xavi mogelijk een bestuursfunctie op zich gaat nemen.

Xavi was eerder wel in beeld om hoofdtrainer te worden. Na het ontslag van Ernesto Valverde anderhalf jaar geleden werd de oud-controleur gepolst voor het hoofdtrainerschap in Camp Nou, maar toen hij had daar geen trek in. Barcelona kwam daarna uit bij Quique Sétien, die het uiteindelijk ook maar kort volhield in Camp Nou. Na zijn congé werd Koeman aangesteld.

Xavi wil nu wel terugkeren bij Barcelona en dat heeft ook te maken met de rentree van Joan Laporta als president. Met hem heeft de Spanjaard een goede band. Xavi speelde tussen 1998 en 2015 bij de club en geniet zodoende nog altijd veel aanzien en respect in Barcelona.

LaLiga

gerelateerd