Van Beek kan naar Serie A, Chelsea zorgt voor Engelse CL-finale

6 mei 2021 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op woensdag 5 mei.

Van Beek kan naar Serie A, Chelsea zorgt voor Engelse CL-finale

'Door Feyenoord verhuurde Van Beek kan naar de Serie A'
Sven van Beek speelde tot dusver louter in de Nederlandse competitie, maar heeft de mogelijkheid om komende zomer een Italiaans avontuur aan te gaan. Volgens Voetbal International is er namelijk sprake van belangstelling van Udinese.

Kuipers niet meedogenloos genoeg: "Honderd procent rood"
Het optreden van Björn Kuipers in de halve finale van de Champions League tussen Manchester City en Paris Saint-Germain (2-0) heeft voor de nodige opschudding gezorgd. De coach deelde een rode kaart uit aan Angel Di Maria, maar had van Dick Jol nog wel meer mogen uitdelen.

Manchester United wacht bizar druk speelschema
Er staat Manchester United qua speelschema een enorm drukke tijd te wachten. De Engelse topclub heeft woensdag te horen gekregen dat de wedstrijd tegen Liverpool is verplaatst naar donderdag 13 mei. Dat betekent dat de ploeg van Donny van de Beek in vijf dagen tijd drie wedstrijden zal moeten spelen.

'Vier topclubs mogelijk niet meer in Europese toernooien'
Het ziet er slecht uit voor vier grote clubs die afstand weigeren te nemen van de Super League. Real Madrid, FC Barcelona, Juventus en AC Milan hebben de stekker nog niet uit het plan getrokken, waardoor de UEFA nu dreigt om ze te weren uit de Champions League.

Chelsea verslaat Real: Engelse Champions League-finale een feit
De Engelse Champions League-finale is een feit. Nadat Manchester City zich dinsdag al plaatste voor de eindstrijd, kan ook Chelsea de tickets voor de trip naar Istanbul gaan boeken. De ploeg van Thomas Tuchel speelde vorige week met 1-1 gelijk bij Real Madrid en klaarde de klus door vanavond met 2-0 te winnen op Stamford Bridge. Chelsea staat voor het eerst sinds 2012 in de eindstrijd van het belangrijkste clubtoernooi.

Eredivisie