Zenuwachtige Koeman krijgt goed nieuws richting slot

10 mei 2021 – Ronald Koeman heeft goed nieuws gekregen voor de belangrijke competitiewedstrijd tegen Levante dinsdagavond. Controleur Sergio Busquets viel afgelopen weekend tegen Atlético Madrid nog uit met een hoofdblessure na een gigantische kopstoot tegen zijn slaap, maar zit wel alweer bij de wedstrijdselectie van de Catalanen.

Zenuwachtige Koeman krijgt goed nieuws richting slot

Busquets, een van de belangrijkste schakels in het elftal van de Catalanen naast Lionel Messi en Frenkie de Jong, probeerde het na de ongelukkige botsing met Stefan Savic nog wel om verder te spelen in de La Liga-kraker, maar lag niet veel later alsnog op de grond: de pijn bleek ondraaglijk. Toch is er vermoedelijk geen hersenschudding geconstateerd, want vandaag (maandag) trainde hij alweer met de groep mee en zit hij bij de selectie, die volgens Koeman nog altijd in de titelstrijd zit ondanks de derde plaats.

"We leven nog, al zijn we afhankelijk omdat we twee punten achter Atlético staan", erkende Koeman, die zondagavond het duel tegen Real Madrid en Sevilla besloot over te slaan. "Ik heb de eerste twintig minuten gekeken, maar daarna ben ik geswitcht naar Juventus – AC Milan. Ik word zenuwachtig als ik naar de andere teams kijk. Maar we gaan vechten tot de laatste seconde om de League te winnen. Het ligt niet in onze handen, maar we moeten zelf geen fouten meer maken."

Lees ook'Deel bestuur FC Barcelona twijfelt aan toekomst Koeman'

Geruchten over zijn toekomst
Na de remise tegen Atlético Madrid en het dus weer niet winnen van een Spaanse topwedstrijd kwamen er ook geruchten over de toekomst van Koeman. Zelf maakte hij zich daarover geen zorgen. "Vanaf de eerste dag heeft de president mij zijn vertrouwen gegeven, daar hoef ik me geen zorgen om te maken. Ik heb voor twee jaar getekend en zie mezelf volgend seizoen ook nog altijd coach. De eindstrijd in La Liga is belangrijker dan mijn toekomst."

Er is bijvoorbeeld kritiek dat de coach zo weinig gebruikt maakt van Miralem Pjanic en Riqui Puig, wat volgens hem komt door de doorbraak van grote talenten. "We moeten Araujo, Mingueza, Pedri, Ilaix naar voren schuiven. Ze hebben de kansen die we hebben gegeven, gegrepen. We spelen met veel jonge talenten en dat is belangrijk voor de komende jaren."

LaLiga

gerelateerd