Welcome back: maximaal 10.000 fans tijdens Premier League-slot

10 mei 2021 – Clubs in de Premier League mogen in de laatste twee speelronden van de competitie weer fans op de tribune ontvangen. Tijdens de aankondigingen van de nieuwe coronamaatregelen liet premier Boris Johnson weten dat er, afhankelijk van de grootte van het stadion, weer duizenden fans welkom zijn in de voetbalstadions.

Welcome back: maximaal 10.000 fans tijdens Premier League-slot

Dat betekent dat de tribunes in Engeland voor het eerst sinds december weer bevolkt worden. Destijds waren er gedurende enkele duels 2.000 supporters welkom als test. Sinds afgelopen juni zijn de meeste stadions in Engeland leeg. De goede vaccinatiecampagne in Groot-Brittannië zorgt ervoor dat de restricties langzaam kunnen worden losgelaten.

Er zijn maximaal 10.000 fans toegestaan in de stadions, maar niet overal zullen er zoveel bezoekers aanwezig zijn. De Engelse overheid eist namelijk dat er slechts een percentage van het stadion kan worden gevuld, zodat de 1,5 meterregel nog wél kan worden nageleefd. Dat moet komende zaterdag ook het geval zijn: dan strijden Leicester City en Chelsea in Wembley voor het oog van 21.000 fans om de League Cup.

Komend weekend zullen de stadions tijdens speelronde 36 van de Premier League nog leeg blijven. Manchester City zal zich dus hoogstwaarschijnlijk in een dramatische ambiance tot landskampioen kronen. Bij een zege op Newcastle United is de ploeg van Pep Guardiola niet meer te achterhalen.

Premier League

gerelateerd