'Löw verandert van gedachten en neemt Müller mee naar EK'

11 mei 2021 – Als de voortekenen niet bedriegen, kan Thomas Müller zich opmaken voor een rentree in de Duitse selectie. Volgens BILD heeft bondscoach Joachim Löw de 31-jarige aanvallende middenvelder van Bayern München in een telefonisch onderhoud medegedeeld dat hij een plekje in de EK-selectie krijgt.

'Löw verandert van gedachten en neemt Müller mee naar EK'

In Duitse media gonst al maanden het gerucht dat Löw voornemens is om Müller weer uit te nodigen voor Die Mannschaft. De speler van Bayern München kreeg in maart 2019, samen met Mats Hummels en Jérôme Boateng, te horen dat er voor hen geen toekomst meer bij de nationale ploeg was.

Aanvankelijk was een rentree van de afgeserveerde spelers onbespreekbaar. Omdat Löw de Duitse ploeg een nieuw gezicht wilde geven, peinsde hij er niet over om de routiniers terug te halen. De recente resultaten, waaronder de pijnlijke 6-0 nederlaag tegen Spanje in de Nations League, heeft Löw van gedachten doen veranderen.

Ook de recente prestaties van Müller bij Bayern München hebben Löw aan het denken gezet. De wereldkampioen van 2014 was dit seizoen in de Bundesliga goed voor elf doelpunten en negentien assists in dertig wedstrijden. Op 19 mei wordt duidelijk of Müller daadwerkelijk meegaat naar het EK. Dan maakt Löw zijn 26-koppige selectie bekend.

Oranje

gerelateerd