Van de Beek stelt weer teleur: 'Geen enkele bedreiging'

12 mei 2021 – Het was dinsdag weer niet best wat Donny van de Beek liet zien bij Manchester United. De Nederlander kreeg net als tegen AS Roma de kans om zich te bewijzen aan Ole Gunnar Solskjaer, maar maakte het tegen Leicester City (1-2 verlies) andermaal niet waar.

Van de Beek stelt weer teleur: 'Geen enkele bedreiging'

Van het toonaangevende Manchester Evening News kreeg de Nederlander dan ook forse kritiek. Dat dagblad gaf hem een 4 voor zijn optreden op Old Trafford. 'Hij had het weer moeilijk en liet wederom niet zien waarom Manchester United hem in de zomer heeft gekocht.' Het dagblad stond ook stil bij Alex Telles, de van FC Porto overgekomen linksback. 'Het is alarmerend dat Van de Beek en Telles, de twee grote aankopen, het weer moeilijk hadden. Zij vormen geen enkele bedreiging voor de spelers die in de basis worden verwacht in de Europa League-finale.'

Van de Beek en Telles waren niet de enige nieuwe namen die dinsdag de kans kregen tegen Leicester. Vanwege de overvolle speelkalender koos Solskjaer ervoor om liefst tien wijzigingen door te voeren ten opzichte van het gewonnen duel met Aston Villa van zondag. Op die manier kregen de grote kanonnen rust, om er donderdag weer te staan als United tegen Liverpool speelt.

De verliespartij tegen Leicester betekende overigens dat Manchester City nu officieel kampioen is. "Ik feliciteer Manchester City met de titel", zei de trainer na afloop. "Zij zijn de verdiende kampioen en wij kunnen niet anders dan onze pet afnemen. Wij willen daar ook naar toe, naar dat niveau. City heeft één van de sterkste teams ooit in de Premier League en ze hebben de lat erg hoog gelegd. Wij weten waar we naartoe moeten."

Premier League

gerelateerd