Beslissing nadert: Atlético zet enorme stap richting titel

12 mei 2021 – Atlético Madrid heeft woensdagavond optimaal geprofiteerd van het puntverlies van FC Barcelona een dag geleden. Los Rojiblancos versloegen Real Sociedad met 2-1 en staan zo nu vier punten los van de ploeg van Ronald Koeman. Alleen Real Madrid kan, als het morgen wint bij Granada, nog voorkomen dat de stadsgenoot volgende week kampioen kan worden.

Beslissing nadert: Atlético zet enorme stap richting titel

Atlético had de koppositie al maanden in handen, maar kon de afgelopen weken maar geen afstand nemen. Vorige week was de ontmoeting met FC Barcelona de uitgelezen mogelijkheid daartoe, maar de wedstrijd eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Toen Koemans formatie dinsdagavond echter met 3-3 gelijkspeelde tegen Levante, bood dat Atlético een nieuwe mogelijkheid om uit te lopen. Die boodschap leek de ploeg begrepen te hebben.

Na een halfuur stond Atlético namelijk al met 2-0 voor tegen Real Sociedad, de ploeg voor de Madrilenen lange tijd de eerste plek bezet hield, maar uiteindelijk weer iets wegzakte. Het waren Yannick Carrasco en Angel Correa die voor de doelpunten hadden gezorgd. Wat restte was het verdedigen van de voorsprong. Dat leek althans de insteek van de ploeg van Diego Simeone, want het gaf het initiatief volledig aan Real Sociedad. 

De bezoekers creëerden de nodige mogelijkheden om een aansluitingstreffer te maken, maar deze werden niet verzilverd. Onder meer oud-Willem II-spits Aleksander Isak stuitte enkele keren op Jan Oblak. Pas in de 83e minuut, nadat Sociedad ook zonder Isak nog enkele kant kreeg was het wel raak. Uit een hoekschop was het Igor Zubeldia die de slotfase spannend wist te maken. Meer dan dat werd het echter niet: het bleef 2-1.

En dus kan Atlético de titel inmiddels bijna ruiken. De voorsprong op FC Barcelona bedraagt vier punten en die op Real vooralsnog vijf, al speelt de stadsgenoot zoals gezegd morgen nog tegen Granada. Met nog twee wedstrijden te gaan kan de champagne zo langzaamaan vast koud worden gezet. 

LaLiga

gerelateerd