"Kamp Babel denkt dat Derksen invloed heeft gehad op selectie"

19 mei 2021, 11:03

Frank de Boer liet Ryan Babel als meest opvallende Oranje-speler links liggen voor de voorselectie van het Nederlands elftal. Het zorgde voor verbaasde gezichten, ondanks dat er ook altijd veel kritiek was op de routinier. Volgens De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen wordt er in het kamp Babel een opmerklijke schuldige aangewezen: namelijk Johan Derksen.

Dat vertelt Driessen tegenover Veronica Inside Radio. "Dat hij er niet bij zit, komt allemaal op VI", stelt de journalist, die daarbij doelt op het tv-programma Veronica Inside. Dat zou althans de lezing zijn van de aanvaller. "Vanwege de uitspraken van Johan Derksen. Zo wordt er wel gedacht, ja in het kamp van Babel. Dat de invloed van Johan zó groot is en zo ver reikt dat zelfs de bondscoach overstag gaat."

Hoewel het een zeer opmerkelijke constatering is, is het bijna nóg opmerkelijk dat het kamp Babel in dat verhaal meegaat. Driessen schaart zich trouwens tegen het besluit van de bondscoach. "Het klopt natuurlijk niet helemaal. Het heeft er twee jaar bijgezeten, was de belangrijkste man, die hij als eerste op papier zet. Dat is dan de eerste man die hij er uiteindelijk afhaalt", legt hij zijn redenering uit.

Lees ook: 'Bondscoach Frank de Boer is 180 graden gedraaid richting het EK'

Verder wordt er ook nog gesproken over de invloed van het tv-programma, die een beetje vergeleken wordt met Youp van 't Hek, die ooit het biermerk Buckler uit de winkels sprak. "Johan heeft ook gezegd dat Pasveer in het doel moet, het is niet te hopen dat De Boer daar ook naar luistert", sloot Driessen af met een knipoog. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen