Noa Lang genomineerd voor prestigieuze Belgische eretitel

20 mei 2021, 16:40

Het indrukwekkende eerste seizoen van Noa Lang in dienst van Club Brugge wordt mogelijk bekroond met een eretitel. De 21-jarige Nederlandse aanvaller is een van de drie genomineerden voor Profvoetballer van het Jaar in de Pro League. Paul Onuachu (KRC Genk) en Raphael Holzhauser (Beerschot) dingen ook mee.

Lang is door de Pro League en de kranten Het Nieuwsblad en L'Avenier naar voren geschoven als een van de kanshebbers voor de titel. Alle spelers van de Belgische competitie mogen hun stem uitbrengen, evenals de Belgische voetballers die in het buitenland spelen. Lang kan de opvolger worden van teamgenoot en laatste winnaar Hans Vanaken, die de prijs in 2018 en 2019 won. De prijs werd vorig jaar vanwege de pandemie niet uitgereikt.

Lang maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Club Brugge en wist in dienst van de Belgische grootmacht meteen indruk te maken. De buitenspeler veroverde meteen een basisplaats en was dit seizoen in de reguliere competitie goed voor veertien doelpunten en acht assists in 24 wedstrijden. In de play-offs om de Belgische titel staat hij op één doelpunt en één assist in vier duels.

De concurrenten van Lang waren dit seizoen vaker betrokken bij een doelpunt. Zo staat Onuachu op 33 doelpunten en drie assists, terwijl Holzhauser zestien goals maakte en zestien keer de aangever was. Zij zullen het seizoen, in tegenstelling tot Lang, echter waarschijnlijk niet met de hoofdprijs eindigen. Club Brugge kan zich donderdagavond kronen tot kampioen van België. Alleen het Genk van trainer John van den Brom kan Club Brugge nog van de titel afhouden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen