Willem II zwaait Petrovic ondanks handhaving uit

25 mei 2021 – Zeljko Petrovic is komend seizoen niet de trainer van Willem II. Ondanks dat hij de Tilburgers knap in de Eredivisie wist te houden, heeft de club besloten om op zoek te gaan naar een nieuwe hoofdtrainer, zo viel te lezen op de website van de club. Reden voor het vertrek is dat de club niet kon voldoen aan de wensen van Petrovic voor het komende seizoen.

Willem II zwaait Petrovic ondanks handhaving uit

Op de clubwebsite begon technisch directeur Joris Mathijsen met een dankwoord richting de trainer. "De afgelopen maanden hebben we zeer intensief en prettig met Zeljko samengewerkt. Hij heeft een geweldige prestatie neergezet door de club vanuit een sportief moeilijke situatie naar direct lijfsbehoud te loodsen. Daarvoor verdient hij onze complimenten en dankbaarheid."

Uit de gesprekken die volgden over de toekomst van Petrovic bleek echter dat een langere samenwerking geen optie was. "We hebben afgelopen week het seizoen uiteraard geëvalueerd en daarna over de toekomst gesproken. Daaruit is gebleken dat we aan zijn wensen qua invulling van staf en selectie voor komend seizoen niet kunnen voldoen", aldus Mathijsen. 

Ook Petrovic zelf kwam aan het woord: "Ik ben trots dat Willem II mij de kans en het vertrouwen heeft gegeven om de club in de Eredivisie te houden. Dat is het niveau waar de club thuishoort. Ik wil spelers, staf, directie en kantoorpersoneel bedanken voor de manier waarop ik ben ontvangen en heb kunnen werken. Daarnaast ben ik blij voor de supporters dat we erin zijn gebleven. Ik wens iedereen bij Willem II heel veel succes in de toekomst."

Petrovic verliet in januari van dit jaar zijn functie als assistent bij Feyenoord om bij Willem II aan de slag te gaan. Daar volgde hij Adrie Koster op, die door tegenvallende prestaties werd ontslagen. De strijd om handhaving verliep niet makkelijk - Petrovic verloor zijn eerste wedstrijden met 5-0 en 0-6 van Feyenoord en FC Utrecht - maar in de laatste speelronde ontliep Willem II de nacompetitie door met 2-1 te winnen van Fortuna Sittard. 

Eredivisie

gerelateerd