Slechts één speler maakte meer minuten dan Frenkie de Jong

31 mei 2021, 11:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frenkie de Jong is van de Oranje-selectie de speler die het afgelopen seizoen de meeste speelminuten maakte: 5.337. Er is zelfs maar één speler die dit seizoen meer speeltijd kreeg dan de Nederlandse middenvelder van FC Barcelona (Manchester City-verdediger Rúben Dias, 5.456 minuten). Het was een lang en zwaar seizoen voor De Jong, maar klagen over vermoeidheid doet hij niet.

"Vaak wordt het je aangepraat, maar zo voel ik dat niet. Ik voel me goed, voel me fris. Ik probeer gewoon zo goed mogelijk voor mijn lichaam te zorgen, heb heel veel goede mensen om mij heen", zegt De Jong bij de NOS. De klap van het mislopen van de Spaanse titel voelde hij wel. "Dat was heel lastig. De wedstrijd tegen Granada hadden we echt moeten winnen, dan waren we voor het eerst aan kop gekomen. Toen hebben we het weggegeven. Een grote teleurstelling."

Na een weekje vakantie heeft De Jong zich bij de selectie van het Nederlands elftal gevoegd. Het EK wordt zijn eerste zijn eerste eindtoernooi. "Onze missie is Europees kampioen worden", zegt. "We zijn niet de topfavoriet, maar we behoren wel tot de landen die, als alles een beetje de goede kant op valt, een kans maken."

De grote favoriet om de Europese titel is Oranje niet, vindt De Jong. "Frankrijk is, gezien de selectie en als huidige wereldkampioen, de favoriet. Wij hebben een goede groep met kwaliteit en zijn als team sterk. Ik denk dat er wat kan groeien. We hebben nog aardig wat tijd om ons voor te bereiden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen