Dit staat Mark van Bommel te wachten bij VfL Wolfsburg

2 juni 2021, 18:56   Bijgewerkt: 2 juni 2021, 20:37

Mark van Bommel neemt deze zomer het roer over bij VfL Wolfsburg. Die Wölfe eindigden afgelopen seizoen op de vierde plek, door het fantastische werk van Oliver Glasner, en gaan dus de Champions League in. Nu is de Oostenrijker vertrokken naar Frankfurt en is Wolfsburg bij de werkeloze Van Bommel uitgekomen. FCUpdate.nl nam de situatie van Wolfsburg onder de loep, dit is wat Van Bommel te wachten staat als hij de nieuwe trainersklus aanneemt bij onze oosterburen.

Het Duitse trainerspoker zet voort

De situatie rondom Glasner was de afgelopen weken erg ingewikkeld voor VfL Wolfsburg. In november, toen de voormalig-prof al op de schopstoel zat bij Wolfsburg doordat hij kritiek had op het aankoopbeleid van de club, werd Van Bommel ook al in verband gebracht met Wolfsburg. Nu is de trainer, door interesse van Eintracht Frankfurt, in verleiding gebracht zijn om een vertrek bij Wolfsburg te forceren door een vertrekclausule in zijn contract. Wolfsburg moest dus op zoek naar een nieuwe trainer, en kwam aan het einde van de zoektocht uit bij de oud-PSV trainer.

Woensdagmorgen bracht de Duitse club, na wekenlang speculeren, dan eindelijk het nieuws naar buiten. Volgend seizoen is er een nieuwe Nederlandse trainer te bewonderen in de Bundesliga.

Een elftal met veel potentie

De nieuwe trainer krijgt de leiding over een getalenteerde spelersgroep. Hoewel een aantal belangrijke namen van Die Wölfe al een langere tijd in verband worden met een vertrek bij VfL Wolfsburg, beschikt de ploeg in het groen momenteel over een sterke selectie. Een solide verdediging vormt de basis, daarnaast beschikt Wolfsburg over een sterk middenveld met een aantal aanvallers die in topvorm verkeerden.

Op het middenveld kan Van Bommel volgend seizoen beschikken over de talentvolle Xaver Schlager, een 23-jarige box-to-box middenvelder die afgelopen seizoen veel indruk maakte in de Duitse competitie. Samen met zijn compagnon Maximilian Arnold, de aanvoerder van de selectie die solliciteert naar een plek in het nationale elftal, kan hij de basis vormen van de verdedigende posities op het middenveld voor de Nederlands oefenmeester aankomend seizoen.

Maar ook aanvallend is Wolfsburg ontzettend gevaarlijk. De grote doelpuntenmaker van de selectie is natuurlijk Wout Weghorst, de spits die afgelopen seizoen zijn beste seizoen in Duitsland doormaakte door twintig goals te maken en daarmee een plek in de Oranje EK-selectie veroverde. Hij werd daarmee topscorer van de selectie, en eindigde enkel onder Robert Lewandowski, Erling Haaland en André Silva op de topscorerslijst van de competitie.

Op zoek naar stunt in Europa

Toch staat Van Bommel, ondanks dat hij sterk elftal heeft, een lastige klus te wachten. Het zal een pittige taak zijn om de prestaties van Glasner, zijn voorganger bij Wolfsburg, te evenaren. Afgelopen seizoen werd Wolfsburg namelijk vierde in de Bundesliga, daarmee kwalificeerden ze zich ook nog voor het eerst sinds 2015 voor de Champions League.

Een sensationele Champions League-run kan van de voormalig Oranje-international een legende maken bij de Duitse aanhang. Tijdens het vorige Champions League-avontuur van Wolfsburg in het seizoen 2015/16, waarin het de groepsfase afsloot als koploper boven PSV, Manchester United en CKSA Moskou, haalde de ploeg uit noord-Duitsland nog de kwartfinales. Een 2-0 voorsprong tegen Real Madrid uit het thuisduel kon destijds niet verdedigd worden, de toekomstige winnaar van dat toernooi won met 3-0 in het Santiago Bernabéu en schakelde Wolfsburg uit. Komend seizoen, vijf jaar later, hoopt Van Bommel misschien opnieuw voor sensatie zorgen in de Champions League.

Van Bommel heeft bij PSV al wel de nodige ervaring opgedaan in de Champions League. Met de Eindhovenaren nam de oud-middenvelder het in het 2018/19 op tegen Internazionale, Tottenham Hotspur en FC Barcelona. De rood-witten eindigden, niet geheel verrassend gezien de ijzersterke poule, vierde en werden uitgeschakeld in de Champions League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen