Blessure-problemen bij België blijven: na De Bruyne ook Hazard

4 juni 2021 – De nationale ploeg van België heeft behoorlijke blessureproblemen in aanloop naar de start van het EK 2020. Kevin De Bruyne viel in de Champions League-finale uit met een enorme hoofdblessure en moet in elk geval de laatste oefenwedstrijd nog aan zich voorbij laten gaan, maar hij is niet de enige. Ook Eden Hazard kampt met een kwetsuur.

Blessure-problemen bij België blijven: na De Bruyne ook Hazard

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat heeft bondscoach Roberto Martínez verteld voorafgaand aan de laatste vriendschappelijke test die onze Zuiderburen zondag hebben tegen Kroatië. In dat duel is speeltijd voor Hazard nog zeer onzeker, omdat hij met pijntjes kampt. "Als hij niet speelt, hebben we nog een kleine week om hem fit te krijgen", bleef de bondscoach positief tegenover Sporza.

"Eden kan ook op zijn talent teren en groeien in het toernooi. Daar heeft hij de nodige ervaring voor", bleef Martínez rustig. Hij hoopt dat Hazard kan groeien in het toernooi, maar dan zal hij wel helemaal fit moeten zijn: dat lukte hem sinds zijn komst naar Real Madrid amper. De Belgische aanvaller zat vaker in de lappenmand dan hij meedeed bij De Koninklijke. Axel Witsel is sowieso een twijfelgeval, maar kreeg het voordeel van de twijfel: hij zal pas gedurende het toernooi aansluiten, als hij niet nog afvalt vanwege zijn blessureproblemen. 

Lees ook: Race tegen de klok: De Bruyne mist in ieder geval oefenduels

Onduidelijkheid over De Bruyne
De Bruyne is sowieso een twijfelgeval voor de wedstrijden van België. De spelmaker viel in de Champions League-finale uit na een harde botsing met Antonio Rüdiger, die de middenvelder bewust leek op te wachten. "Zijn situatie is onveranderd. Over hem kan ik geen update geven", zei Martínez. Eerder kondigde de coach aan dat hij verwacht dat De Bruyne wél op tijd fit zal zijn voor het eerste duel met Rusland op 12 juni.

Reacties

Oranje

gerelateerd