Terugkeer Schöne naar NEC lijkt een kwestie van tijd

7 juni 2021 – Het heeft er alle schijn van dat Lasse Schöne zijn loopbaan vervolgt bij NEC. Volgens Omroep Gelderland is de 35-jarige middenvelder maandag in Nijmegen gesignaleerd. Naar het zich laat aanzien wordt de deal spoedig beklonken. Daarmee troeft NEC competitiegenoot sc Heerenveen af, dat hoopte de samenwerking met Schöne te verlengen.

Terugkeer Schöne naar NEC lijkt een kwestie van tijd

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

De berichtgeving van Omroep Gelderland komt overeen met wat Riemer van der Velde, voormalig voorzitter van Heerenveen, aangaf bij Radio Camataru: Schöne is op weg naar NEC. Van der Velde had van een vriend uit Nijmegen gehoord dat Schöne maandag bij de promovendus zou tekenen en deelde zijn verhaal in de podcast van FeanOnline.

De Gelderlander schreef afgelopen vrijdag als eerste over de stunt die in de lucht hangt. De krant gaf aan dat het gepromoveerde NEC de Deense middenvelder had gepolst voor een terugkeer. De routinier beschikt bij Heerenveen over een aflopend contract, waardoor hij transfervrij kan worden aangetrokken door de Nijmegenaren. Schöne speelde tussen 2008 en 2012 eerder bij NEC.

Schöne keerde afgelopen winter terug in de Eredivisie. Nadat hij zijn contract bij Genoa had laten ontbinden, verbond hij zich aan Heerenveen. Namens de Friese club speelde hij in alle competities veertien wedstrijden. In de Eredivisie hoopte Schöne zich in de kijker te spelen van de Deense nationale ploeg, maar door bondscoach Kasper Hjulmand werd hij niet meegenomen naar het EK.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd