Schöne gepresenteerd bij NEC: "Dit project is spannend"

9 juni 2021 – Lasse Schöne is terug bij de club waar hij tussen 2008 en 2012 furore maakte. De 35-jarige middenvelder heeft zich verbonden aan NEC, dat hem heeft overgenomen van sc Heerenveen. Bij zijn presentatie gaf de middenvelder woensdag aan veel vertrouwen te hebben in het project van NEC.

Schöne gepresenteerd bij NEC: "Dit project is spannend"

Schöne heeft voor twee jaar getekend aan NEC. "Dit is een spannend en interessant project", zei hij volgens Omroep Gelderland. Bij NEC is er door de inmenging van de kapitaalkrachtige Marcel Boekhoorn ineens meer mogelijk, weet Schöne. "Het is interessant wat hier allemaal gaande is", zegt de Deen. "Dit project is spannend, maar het gaat allemaal om kwaliteit. Ik denk dat we straks het seizoen met een goed elftal beginnen. Daar wil ik graag onderdeel van uitmaken. Je voelt ambitie. Ik heb met Boekhoorn goede gesprekken gehad. Hij wil inderdaad echt omhoog."

Toen NEC voor hem kwam, twijfelde hij niet lang. "Ik heb hier bij NEC gewoon een hele mooie periode gehad", zegt de middenvelder. "Ik speel waar ik me goed voel. Dat is eigenlijk altijd zo geweest. Nu is het cirkeltje rond en heb ik bij deze club heel veel vertrouwen in nog twee mooie seizoenen. De sfeer bij NEC is positief. Iedereen loopt na de promotie met een glimlach rond."

Schöne is inmiddels op leeftijd, maar dat zal hem er niet van weerhouden om zich te laten zien. De Deen heeft alle vertrouwen in zijn eigen kunnen en voelt zich ook sterk. "Ik heb bij Heerenveen het afgelopen half jaar heel veel gespeeld. Daarvoor in Italië een tijdje niet en dan is het lastig. Maar nu voel ik me goed en helemaal fit. Ja, bijna net zo fit als in mijn periode bij Ajax." Saillant is overigens dat NEC het volgens de conceptplanning van de KNVB in de eerste speelronde gaat opnemen tegen de Amsterdammers.

Eredivisie

gerelateerd