De Ligt ziet het zitten in Timber: "Hij heeft het uitstekend gedaan"

10 juni 2021 – Het is nog maar de vraag of Matthijs de Ligt op tijd hersteld is van zijn liesklachten om in de eerste groepswedstrijd van het EK tegen Oekraïne in actie te komen. Verliest de verdediger van Juventus de race tegen de klok, dan is Jurriën Timber zijn logische vervanger. De Ligt ziet het wel zitten in zijn twee jaar jongere teamgenoot.

De Ligt ziet het zitten in Timber: "Hij heeft het uitstekend gedaan"

Het is de afgelopen maanden hard gegaan met Timber. De verdediger heeft zich in de Ajax-basis gespeeld, debuteerde onlangs in Oranje en mag nu zelfs hopen op een basisplaats tijdens het EK. "Ik heb hem vaak zien spelen bij Ajax", zegt De Ligt over Timber bij de NOS. "Dat was wel vaak in een defensie van vier man, als rechter centrale verdediger of als rechtsback. Daar kon je al zien dat zijn technische basis goed is. Dat zie je ook in de wedstrijden."

In de twee oefenwedstrijden ter voorbereiding op het EK begon Timber in de basis. Tegen Schotland verving hij Daley Blind en tegen Georgië nam hij de plek in van De Ligt. "Hij is rustig aan de bal en zoekt de juiste en voetballende oplossingen. Ook verdedigend staat hij zijn mannetje. De laatste twee duels heeft hij het uitstekend gedaan. Hij heeft aan de bondscoach laten zien dat hij op dit niveau kan spelen."

De Ligt gaf donderdag een update over zijn blessure. De verdediger hoopt zondag in actie te kunnen komen, maar weet nog niet zeker of dat gaat lukken. Positief is dat hij een gedeelte van de groepstraining heeft hervat. In aanloop naar het duel met Oekraïne hoopt hij weer alles te kunnen meedoen.

Oranje

gerelateerd