Heftig incident Eriksen overschaduwde zeges Finland en België

13 juni 2021, 00:30   Bijgewerkt: 12 juni 2021, 23:57

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zaterdag 12 juni. 

Drama: Eriksen zakt plotseling in elkaar en wordt gereanimeerd

Er heeft zich een absoluut drama voltrokken in de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland. Tijdens het duel zakte Christian Eriksen vanuit het niets in elkaar, waarna geschokt werd gereageerd. Eriksen werd direct gereanimeerd en de wedstrijd is sitlgelegd.

Eriksen heeft Deense selectie gesproken en maakt het goed

Het was even schrikken voor de voetbalwereld, want vanuit het niets stortte Christian Eriksen in elkaar tijdens het duel met Finland. De Deense middenvelder werd gereanimeerd en vervolgens naar het ziekenhuis gebracht. Vanuit zijn ziekenhuisbed heeft hij de spelers inmiddels toegesproken via FaceTime.

Zege bij Fins EK-debuut overschaduwd door drama rond Eriksen

Een wedstrijd die voor beide ploegen een feest had moeten worden, liep uit op een drama. Christian Eriksen werd nabij de cornervlag onwel, waarna hij bewusteloos raakte en moest vechten voor zijn leven. Nadat de middenvelder vanuit het ziekenhuis mededeelde dat het goed met hem ging, werd de wedstrijd uitgespeeld en met 0-1 gewonnen door Finland.

België geeft visitekaartje af onder leiding van Lukaku

België heeft haar eerste wedstrijd in Groep B van EURO 2020 eenvoudig weten te winnen. De Rode Duivels waren vele maten te groot voor een zwak Rusland. Romelu Lukaku werd met een vroege en een late treffer de grote man, en ook Thomas Meunier scoorde: 3-0. Domper op de Belgische zege was het uitvallen van Timothy Castagne, die met een gebroken oogkas het toernooi hoogstwaarschijnlijk al moet verlaten.

Denen kregen twee opties: vandaag óf morgen uitspelen

Tegen de verwachtingen in werd de wedstrijd tussen Denemarken en Finland na het voorval met Christian Eriksen toch nog uitgespeeld. Beide ploegen hadden zelf aangegeven de wedstrijd te willen afmaken. Achteraf bleek echter dat de UEFA ze slechts twee opties had gegeven.

Hakimi brengt eerbetoon aan Eriksen bij Marokkaanse oefenzege

Terwijl er op het EK genoeg gebeurde, kwam ook de Marokkaanse nationale ploeg vanavond in actie. Een oefenwedstrijd tegen Burkina Faso werd met 1-0 gewonnen. Uitgerekend Achraf Hakimi - ploeggenoot van Christian Eriksen bij Internazionale - maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen