Oud-cardioloog van Eriksen denkt dat carrière ten einde is

13 juni 2021, 15:26

De behandelend arts van Christian Eriksen in het Rigshospitalet in Kopenhagen heeft in Deense media zondag een positieve reactie gegeven op de situatie van de middenvelder. Jesper Kjaergaard verwacht dat de middenvelder er zeker weer bovenop kan komen. Volgens Sanjay Sharma hoeft dat echter niet te betekenen dat hij ooit weer profvoetbal kan spelen.

Sharma is een Britse cardioloog die Eriksen onderzocht in de tijd dat hij nog bij Tottenham Hotspur speelde. De cardioloog neemt jaarlijks de hartonderzoeken af bij de selectie van Tottenham en dook zaterdag meteen het archief in om te kijken of er op eerdere onderzoeksresultaten van Eriksen afwijkingen te zien waren. Dat bleek niet het geval: alle testen van Eriksen waren positief en volkomen normaal.

Sharma is vanzelfsprekend blij dat Eriksen weer bij kennis is, maar vreest voor diens carrière. "Deze man had tot 2019 normale tests, dus hoe verklaar je deze hartstilstand?", vraagt hij zich af in Engelse media. Dat hij snel bij kennis was, is volgens Sharma erg belangrijk voor het restant van zijn leven. "Dat betekent dat zijn vooruitzichten goed zijn." Vervolgens is hij minder positief. "Ik weet niet of hij ooit nog zal voetballen. Het klinkt misschien bot: maar Eriksen is voor een paar minuten gestorven. Gaan medische professionals het risico lopen om hem opnieuw te laten sterven? Het antwoord is nee."

"Het goede nieuws is dat hij zal leven, het slechte nieuws is dat hij waarschijnlijk aan het einde van zijn carrière is gekomen. In het Verenigd Koninkrijk zou hij alleszins niet mogen spelen, wij zijn daar heel streng in", benadrukt Sharma.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen