Oranje heeft slechts tien minuten nodig om EK-record te breken

13 juni 2021, 21:23

Een doelpunt leverde het niet op, maar de openingsfase van het Nederlands elftal was bijzonder stormachtig. Denzel Dumfries was het dicht bij een treffer, maar ook Georginio Wijnaldum en Memphis Depay waren gevaarlijk. Het leverde cijfers op die zorgde voor een unicum op een Europees kampioenschap.

Dat blijkt uit cijfers van Opta Sports. In de eerste tien minuten vuurde de ploeg van Frank de Boer in totaal zeven schoten (!) richting het doel van Oekraïne, wat een record betekent. Nog nooit was een ploeg op een EK die dat voor elkaar kreeg, sinds de data wordt geregistreerd wat het geval is sinds 1980. Op het gouden EK van 1988 deed Oranje het dus ook niet zo goed in de openingsfase.

Goed tot in de laatste fase althans, want de kansen werd niet afgerond. Memphis schoot na gevaar van Oekraïne met links in de handen van de keeper van Oekraïne uit de counter, Dumfries had uit een pass van Wijnaldum eveneens tegen het lichaam van Georgiy Bushchan. De totale expected goals van de eerste tien minuten van het elftal van Frank de Boer lag op liefst 0,8. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen