Ajax
4 – 0
PSV

Dumfries uitgelachen over Oranje-droom: "Je bent niet zo goed"

14 juni 2021 – Denzel Dumfries is hét voorbeeld van hoe groot de invloed van karakter is op het verloop van een succesvolle loopbaan. De verdediger speelde op zijn achttiende nog bij de amateurs van Barendrecht en behoorde daarvoor bij Smitshoek nooit tot de toptalenten, maar was zondagavond met een rake kopbal matchwinner tijdens de 3-2 zege van Oranje tegen Oekraïne.

Dumfries uitgelachen over Oranje-droom: "Je bent niet zo goed"

In gesprek met RTV Rijnmond denkt Sean Verburg, oud-ploeggenoot bij Smitshoek, uitgebreid terug op hun gezamenlijke periode. "Denzel zei toen al dat hij profvoetballer zou gaan worden. De hele groep begon keihard te lachen toen hij dat zei. Wij zeiden: 'Denz, je bent helemaal niet zo supergoed en je hebt geen technische vaardigheden', maar door zijn mentaliteit is hij daar wel terechtgekomen. Wie het laatst lacht, lacht het best."

Ook Rick Thape is trots op Dumfries, wie hij als jeugdcoach onder zijn hoede had. De verdediger stortte zich vol overgave op een profloopbaan. "Dat merkte je aan wat hij voor het voetballen liet. Feestjes en stappen was er voor Denzel niet bij. Hij wilde zijn droom om profvoetballer te worden verwezenlijken."

Daar sluit collega Ben van Drunen zich bij aan. "Hij liet alles voor dat ene doel. Als wij een patatje aten met de spelers, dan zat hij iets gezonds te eten. Of toen die gasten later een sappie gingen doen, dan bleef hij thuis. Nou, je ziet wat er van terecht is gekomen. Die jongen heeft zo'n drive, dat is ongelofelijk." Dumfries speelde tot zijn achttiende bij de amateurs van Barendrecht, waar hij zich in de kijker speelde van Sparta. Via de Rotterdammers en SC Heerenveen belandde hij bij PSV.

Oranje

gerelateerd