Memphis zag strijd, maar ook verbeterpunt voorin bij Oranje

18 juni 2021, 07:50

Memphis Depay was ondanks de 2-0 overwinning op Oostenrijk nog niet helemaal tevreden. De spits stelde dat het voetballend een stuk beter kan en dat spelers elkaar voorin beter moeten zien te vinden. Ook zelf was hij na een goede bal van Wout Weghorst niet scherp genoeg voor het doel. "Dat kan gebeuren. De volgende gaat er wel in."

Even daarvoor had hij Oranje zelf op 1-0 gezet uit een penalty, iets wat een ploeg volgens hem normaal gesproken vertrouwen zou moeten geven. "Maar we vonden voorin niet de combinaties. We verloren de ballen een beetje slordig, dat was niet top om te zien", zei hij in gesprek met de NOS. "Maar we leverden strijd en bleven hard werken en bleven drukzetten. Daar moeten we ook naar kijken. Daardoor denk ik ook dat we die zege boeken."

Memphis werd concreet gevraagd wat de ploeg kan doen om elkaar voorin beter te vinden. "Communiceren", luidde zijn antwoord. "Ook in de rust en op trainingen. We moeten een beetje weten van elkaar hoe we willen spelen, hoe we de tegenstander pijn willen doen. Ik denk dat er ruimte was om te voetballen, zeker in de eerste helft, maar wel tot een bepaalde hoogte. Dan moet er beweging komen. Ik denk dat dat niet het geval was."

Dat ging beter met het inbrengen van Donyell Malen, die vrijwel direct goed was voor de assist op de 2-0. "Dat is een andere speler dan Wout of ik. Super direct, diepte, snel. En er gaan natuurlijk ook ruimtes vallen, Oostenrijk was ook moe. Met Donyell, Quincy, Luuk die erin komt en die ballen vasthoudt, Wout ook... dan weet je dat er ruimte gaat komen. Dan moet er één gaan lopen en sta je zo voor het doel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen