Waarom Oranje zal juichen voor Italië, Turkije en België

20 juni 2021 – De derde speelronde van het EK gaat vanavond beginnen en dat betekent dat de beslissingen gaan vallen in groep A. Ook voor Oranje zijn de wedstrijden Italië - Wales en Zwitserland - Turkije van belang. In Nederland moeten we hopen op voor ons gunstige uitslagen in Rome en Baku.

Waarom Oranje zal juichen voor Italië, Turkije en België

Om 18.00 uur worden beide wedstrijden afgetrapt en moeten we hopen dat Zwitserland niet weet te winnen van Turkije. Dan hoeft Oranje in de achtste finale namelijk niet aan te treden tegen een land uit groep F. Dat zal een flinke opluchting zijn, aangezien die groep bestaat ui Frankrijk, Duitsland, Portugal en Hongarije. De Turken (0 punten) en Zwitsers (1 punt) vechten op de slotdag van groep A voor hun laatste kans.

In Rome kan het uitstekend presterende Italië beter ook niet verliezen van verrassing Wales. De Italianen (6 punten) zijn al zeker van de volgende ronde, terwijl ook de Welshmen (4 punten) er goed voor staan. Bij een Italiaanse zege speelt Oranje in de eventuele kwartfinale niet tegen een topland. Voor dit scenario is ook een wedstrijd uit groep B nog belangrijk. Finland mag namelijk niet voor een verrassing zorgen tegen België. De Finnen kunnen met een zege op de Belgen roet in het eten gooien.

Het blijft echter koffiedik kijken en Oranje kan zich in eerste instantie beter richten op laatste groepswedstrijd. Maandagavond (18.00 uur) wacht nog een treffen met EK-debutant Noord-Macedonië in de Johan Cruijff ArenA. Daarna kan het vizier gericht worden op de achtste finale van zondag 27 juni in Boedapest. De tegenstander in die ronde wordt de beste nummer drie uit groep D, E of F.

Oranje

gerelateerd