Malen eindelijk in de basis: "Mooi dat ik word genoemd"

22 juni 2021 – Donyell Malen stond tegen Noord-Macedonië eindelijk in de basis en liet een goede indruk achter. De aanvaller van PSV moest tegen Oekraïne en Oostenrijk genoegen nemen met een plek op de bank, maar liet zich vanaf de start gelden tijdens de laatste groepswedstrijd. Toch is hij nog niet bezig met een basisplek in de achtste finale.

Malen eindelijk in de basis: "Mooi dat ik word genoemd"

"Daar ben ik nog niet mee bezig, ik geniet nu van het feit dat we goed hebben gespeeld. We hebben een lange trainingsweek en we gaan het zien", vertelde Malen na de met 0-3 gewonnen wedstrijd voor de camera van de NOS. "Je speelt in het stadion om mooie dingen te laten zien. Dat is bij vlagen gelukt, maar ik denk er voor mij nog verbetering in zit. Daar ga ik hard aan werken."

Malen kreeg tegen Noord-Macedonië de voorkeur boven Wout Weghorst. "Ik hoorde tijdens de bespreking dat ik ging starten. Als voetballer wil je altijd spelen, vooral op zo'n mooi toernooi. Daarom is het mooi dat ik mocht starten, daar ben ik heel trots op. Ik probeer lekker te trainen en ben klaar als de trainer me nodig heeft. Als het moet ben ik ready en sta er altijd positief in. Ik weet dat ik goed kan voetballen en dat moet ik iedere dag laten zien."

Het is nog de vraag wie er zondag in de basis staat als Oranje de achtste finale van het EK afwerkt. Bondscoach Frank de Boer gaat kiezen tussen Weghorst en Malen, die zondagavond goed samenwerkte met ex-PSV'ers Memphis Depay en Georginio Wijnaldum. "We hebben goede momenten, maar er zijn ook dingen die we beter uit kunnen spelen. Die moeten we samen gaan analyseren. Ik voelde me goed met Memphis en Georginio. Het is mooi dat ik daarbij ook wordt genoemd. Ik ga met een goed gevoel naar huis."

Oranje

gerelateerd