Willem II
0 – 1
Fortuna Sittard

Tsjechen in underdogrol: "Nederland is één favorieten voor dit EK"

24 juni 2021 – Het Nederlands elftal weet sinds woensdagavond dat Tsjechië de tegenstander in de achtste finale is. We hadden het minder kunnen treffen, is de algemene tendens. Ook in Tsjechië zal men zich flink in de handen hebben gewreven toen Spanje won van Slowakije (0-5) en Zweden afrekende met Polen (3-2).

Tsjechen in underdogrol: "Nederland is één favorieten voor dit EK"

De Tsjechen hoopten namelijk al op deze uitkomst. Niet vanwege de kwaliteiten van Oranje, maar omdat de achtste finale in Hongarije wordt gespeeld. "Het zou geweldig zijn als we tegen Nederland moeten spelen in Boedapest. Vooral voor onze fans is het een mooie mogelijkheid om in groten getale naar het stadion te komen", werd assistent-bondscoach Jirí Chytry nog voor de wedstrijden van woensdagavond geciteerd door de NOS.

Lees ook: Schema Oranje bekend: dit is de route naar de EK-finale

"Als ik alleen naar de tegenstander kijk, dan zullen we het in de wedstrijd moeten zien. Wij zien Nederland als één van de topteams en favorieten voor dit EK. Dus in de wedstrijd kunnen we zien of we kans maken", antwoordde Chytry op de vraag wat hij van Oranje als tegenstander zou vinden. "We geloven in onszelf. We zitten niet voor niets in de volgende ronde. Op een goede dag kunnen we van iedereen winnen. Dit affiche is vooral mooi voor ons omdat het een wedstrijd in Boedapest."

Václav Cerny, die eerder al ESPN te woord stond, is heel benieuwd naar de wedstrijd in Boedapest. "We kunnen ons altijd goed voorbereiden op lastige en sterke tegenstanders. Dat zal niet anders zijn dit keer. Qua individuele kwaliteit en als team ligt het voordeel bij Nederland, maar het zou wel een pittige avond kunnen worden", laat de Tsjechische aanvaller van FC Twente weten in Langs de Lijn En Omstreken.

Oranje

gerelateerd