'Koeman kan de markt op na verkoop van 15 miljoen'

28 juni 2021 – Goed nieuws voor Ronald Koeman: de Nederlandse oefenmeester krijgt spoedig een aanvulling voor zijn beperkte transferbudget. Zijn club FC Barcelona staat op het punt om linksback Junior Firpo voor een bedrag van rond de vijftien miljoen euro aan Leeds United te verkopen. 

'Koeman kan de markt op na verkoop van 15 miljoen'

Dat melden Spaanse media. Ook Italiaanse clubs, waaronder Napoli, toonden de afgelopen maanden interesse in de verdediger. Zijn keuze valt echter op een transfer naar de Engelse Premier League. Barça maakt slechts enkele miljoenen verlies op de miskoop in 2019. Real Betis kreeg in die zomer achttien miljoen euro voor de back, maar hij kon nauwelijks overtuigen in Camp Nou.

Afgelopen seizoen kwam hij slechts in zeven competitieduels in actie namens de topclub. Firpo, die Jordi Alba voor zich moet dulden in de pikorde, was daarin eenmaal trefzeker en leverde één assist. Daardoor zal zijn transfer voor Koeman niet als een teleurstelling voelen. De Nederlandse oefenmeester krijgt daardoor juist iets meer lucht om zelf de markt op te gaan.

Koeman verwelkomde eerder al de transfervrije Memphis Depay, Sergio Kun Agüero en Éric Garcia bij FC Barcelona. De Nederlander hoopt daarentegen nog enkele miljoenen te vangen voor het vertrek van onder meer Martin Braithwaite en Philippe Coutinho.

Eredivisie

gerelateerd