Jonge PSV'er wil meeprofiteren van goed EK Dumfries

3 juli 2021, 23:24

De negentienjarige Shurandy Sambo staat mogelijk een mooi seizoen te wachten bij PSV. Ook de rechtsback is op de hoogte van de geruchten dat Denzel Dumfries waarschijnlijk niet lang meer in Eindhoven voetbalt. Voor hem zou dat betekenen dat er op zijn eigen positie een plekje vrijkomt.

Sambo doorliep de jeugdafdelingen van PSV en deed vorig seizoen vrijwel alles mee met Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. In de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis bij FC Utrecht, maakte hij zelfs al zijn Eredivisiedebuut. Het feit dat hij ook vandaag in de eerste oefenwedstrijd meedeed én dat Dumfries op weg naar de uitgang lijkt bij PSV, biedt hoop op meer voor de jonge verdediger.

Met name het goede EK van Dumfries droeg daaraan bij. "Hij deed het goed en scoorde twee goals", begon Sambo. "Ik was blij voor hem. Natuurlijk had ik ook gehoopt dat Nederland verder kwam, maar ik denk dat hij het wel goed heeft gedaan. Waarschijnlijk gaat hij een transfer maken. Als mijn kans dan komt, moet ik het laten zien", zei hij in gesprek met ESPN. "Natuurlijk vergroot het mijn kansen als hij weggaat. Daar zou ik blij mee zijn."

Dumfries is niet alleen een ploeggenoot, maar ook een vriend van Sambo, zo gaf hij aan. "Het afgelopen seizoen hebben we veel gepraat. Over hoe hij bepaalde dingen doet en wat ik van hem kan leren. Dat probeer ik zo goed mogelijk te doen", vertelde de back, die bepaalde gelijkenissen heeft met de zes jaar oudere Dumfries. "Ik kom ook veel op, maar ik probeer daar met techniek meer aan toe te voegen. Zeker het loopvermogen probeer ik weer van hem te leren."

Lees ook: 'Dumfries op weg naar Inter: PSV mikt op twintig miljoen euro'

Lees ook: Schmidt rekent dit seizoen niet meer op Dumfries en Malen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen