Van Hooijdonk: "Verhuur niet honderd procent uitgesloten"

4 juli 2021 – De kans bestaat dat Sydney van Hooijdonk nog op de markt komt. De spits rondde deze week de overgang naar Bologna af, maar er bestaat een kansje dat de Italianen hem gaan verhuren. Van Hooijdonk sluit zelf niet helemaal uit dat zijn nieuwe club hem elders stalt.

Van Hooijdonk: "Verhuur niet honderd procent uitgesloten"

"In eerste instantie had ik het gevoel: als ik bij Bologna zou tekenen, zou ik gelijk verhuurd willen worden, want ik wil graag spelen", zegt Van Hooijdonk in gesprek met ESPN. "Dat is nog steeds niet honderd procent uitgesloten, maar ik heb nu gesproken met de directeur. Die vond het het beste idee om in ieder geval de voorbereiding hier mee te draaien."

Lees ook: Van Hooijdonk stelt meerdere clubs teleur en kiest voor Bologna 

Het uiteindelijke doel is eerste spits van Bologna worden. "Ik wil uiteindelijk wel de komende twee, drie jaar jaar hier de spits gaan zijn. Ik ga er niet vanuit dat het dit jaar al is, maar ik wil hier eerste spits worden", aldus Van Hooijdonk. "Zij zeggen niet: je moet er binnen twee weken staan. Dat is niet heel reëel. Zij hebben echt het vertrouwen dat er binnen één, twee jaar kan staan. Dat is voor mij belangrijk, dat ze het vertrouwen en het geduld hebben. 't Was niet van we nemen je erbij en je zoekt het maar uit. Echt een ontwikkelingsplan met schema's."

Juist dat miste Van Hooijdonk bij NAC Breda, waar hij geen vertrouwen proefde. Dat zijn toekomst nu duidelijk is, doet de spits goed. "Ik ben blij dat al het - tussen haakjes – gezeik dr'op zit. Het was ook vermoeiend voor mij. Ik was er klaar mee allemaal. Ik had echt iets kan het niet voorbij zijn. Nu is alles gewoon duidelijk. Er is een last van mijn schouders. Ik ben weer lekker vrij. En blij dat ik hier ben."

Serie A

gerelateerd