'Schmidt geeft gewilde Malen en Dumfries langer vrij'

18 juli 2021 – Denzel Dumfries en Donyell Malen mogen zich later melden bij hun club PSV. De EK-gangers worden in verband met gebracht met een vertrek uit Eindhoven en krijgen langer vakantie van trainer Roger Schmidt. De oefenmeester wil dat zijn groep zich volledig kan richten op de belangrijke wedstrijd tegen Galatasaray.

'Schmidt geeft gewilde Malen en Dumfries langer vrij'

Volgens De Telegraaf zouden Dumfries en Malen eigenlijk maandag terugkeren op De Herdgang. Inmiddels is bekend dat beide spelers pas vrijdag hun gezicht hoeven te laten zien op de training. PSV speelt woensdagavond in de tweede voorronde van de Champions League tegen Galatasaray en Schmidt kan geen afleidingen gebruiken binnen de selectie.

Ook het loodzware seizoen speelt mee in de beslissing van Schmidt, die wil dat de overige spelers zich goed kunnen voorbereiden. Cody Gakpo is wel weer van de partij in Eindhoven. Hij was ook actief op het EK, maar speelde slechts twaalf minuten. Hij is klaar om zijn opwachting te maken in het cruciale duel met de Turkse grootmacht.

Malen lijkt hard op weg naar Borussia Dortmund, dat al een bod neerlegde bij technisch manager John de Jong. Dumfries werd gelinkt aan Internazionale, maar inmiddels is het rustig rond de rechtervleugelverdediger. Desondanks gaf Schmidt een tijdje terug al aan dat hij verwacht dat zijn beide sterkhouders deze zomer vertrekken bij PSV.

PSV

gerelateerd