Van Beek verlaat Feyenoord: "Had nog van waarde kunnen zijn"

20 juli 2021, 15:06

Na vijftien jaar trekt Sven van Beek definitief de Feyenoord-deur achter zich dicht. De centrale verdediger, die afgelopen seizoen al op huurbasis voor Willem II speelde, heeft in SC Heerenveen een nieuwe club gevonden. Het voormalige talent van de Rotterdammers hoopt zijn loopbaan daar nieuw leven in te blazen. Het liefst had hij dat in de Kuip gedaan.

Het aflopende contract van Van Beek werd deze zomer niet verlengd, waardoor hij voor het eerst in zijn profbestaan niet meer onder contract zal staan bij Feyenoord. Daar baalt hij van. "Ik denk dat ik nog altijd van waarde had kunnen zijn voor Feyenoord", laat het Algemeen Dagblad optekenen. "Jammer dat het zo is gelopen. Kijkend naar de belangstelling die er in het verleden was van AS Monaco, was ik er liever op een andere manier vertrokken."

Van Beek speelde zich als jonge speler in de kijker van het Franse Monaco, maar een dramatische wedstrijd tegen AZ gooide roet in het eten. Vanaf dat moment ging de verdediger kwakkelen met blessureleed. Zo stond hij in het kampioensjaar 2016/2017 het hele seizoen aan de kant en moest hij ook daarna regelmatig geblesseerd toekijken.

"Of ik mezelf een pechvogel vind?", vraagt hij hardop. "Nee, dat soort termen zal ik niet snel gebruiken. Ik heb het zwaar gehad, dat wel. Steeds weer in de gym, je steeds weer terug moeten knokken. Dat doet pijn. Op een bepaald moment dacht ik echt: 'Waar doe ik het allemaal voor?' Er zijn echt momenten geweest dat ik zoiets had van: 'ik stop ermee'." Toch besloot hij verder te gaan. Het leverde hem deze week een nieuw contract op bij Heerenveen.

Zijn voormalig werkgever Feyenoord had de fitte Van Beek wellicht nog kunnen gebruiken. Vanwege de blessure van Lutsharel Geertruida heeft coach Arne Slot nul rechtsbenige centrale verdedigers in zijn selectie. Daarom fungeert middenvelder Leroy Fer nu als laatste man.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen