Geflopte sc Heerenveen-spits Odgaard keert terug in Eredivisie

24 juli 2021 – Jens Odgaard speelt komend seizoen weer in de Eredivisie. De 22-jarige spits gaat aan de slag bij RKC Waalwijk, dat hem huurt van Sassuolo. Odgaard speelde twee seizoenen geleden voor sc Heerenveen, maar in Friesland maakte hij allesbehalve een verpletterende indruk.

Geflopte sc Heerenveen-spits Odgaard keert terug in Eredivisie

RKC heeft vertrouwen in een succesvolle samenwerking. "Jens is bekend met de Nederlandse competitie en zijn talent staat buiten kijf. We zijn blij dat Jens een goed gevoel heeft bij RKC Waalwijk en waar wij als club voor staan. De komst van Jens geeft onze technische staf tevens meer mogelijkheden voor het invullen van de aanvalslinie", reageert algemeen directeur Frank van Mosselveld op het clubkanaal van de Brabanders.

Odgaard speelde twee seizoenen geleden in de spits bij Heerenveen. De oogst was mager: in 27 wedstrijden scoorde de spits slechts zeven keer. Afgelopen seizoen verhuurde Sassuolo hem aan FC Lugano en daarna Delfino Pescara. In 25 wedstrijden scoorde Odgaard maar één keer. Bij Sassuolo beschikt de Scandinaviër nog over een eenjarig contract.

Eredivisie

gerelateerd