Bosz is back: aanvallend Lyon verliest met F-jes uitslag

31 juli 2021 – Sinds zijn ontslag bij Bayer Leverkusen is Peter Bosz even uit beeld geweest als trainer. Inmiddels heeft de Nederlandse oefenmeester een nieuwe klus gevonden. Hij moet ervoor zorgen dat Olympique Lyon Paris Saint-Germain en Lille kan uitdagen in de titelstrijd, moet Europese successen boeken en garantstaan voor aanvallend en aantrekkelijk voetbal. Met dat laatste is hij alweer flink bezig, getuige de oefenwedstrijd tegen FC Porto.

Bosz is back: aanvallend Lyon verliest met F-jes uitslag

Zaterdagavond speelden de mannen van Lyon tegen de Portugese topploeg. Na negentig minuten stond er een ouderwetse F-jes uitslag op het scorebord: 5-3. Het spel golfde heen en weer, maar vooral in de openingsfase lag het achterin bij de Franse ploeg open. Binnen een halfuur stond het met 2-0 achter. Vervolgens kwam het knap terug tot 2-2, maar in de slotfase ging Porto er met de overwinning vandoor.

Oude rot Pepe maakte de 3-2, waarna drie wervelende minuten de eindstand bepaalden. Islam Slimani maakte gelijk, maar Antonio Martinez en Mehdi Taremi, maker van het UEFA-doelpunt van het seizoen, zetten met een slotoffensief de 5-3 neer op het wedstrijdformulier. Zo hebben de fans van Lyon direct kennisgemaakt met de speelwijze van Peter Bosz, die erom bekendstaat spectaculair voetbal te willen spelen.

Lees ookBosz met terugwerkende kracht in de prijzen namens Leverkusen

In de vorige wedstrijd van Peter Bosz werd ook al verloren van een Portugese grootmacht. Toen was landskampioen Sporting Club met 2-3 te sterk. Tegen Europa League-winnaar Villarreal werd gelijkgespeeld, maar eerder tegen het Wolfsburg van Mark van Bommel werd de andere kant van de medaille zichtbaar. Toen wervelde de ploeg van Bosz met 4-1 over de Duitsers heen.

Eredivisie