'Bizot volgt Stengs en Boadu: keeper doorstaat medische keuring'

2 augustus 2021 – De transfer van Marco Bizot naar Stade Brest kan niet meer mis gaan. De doelman heeft de medische keuring al doorstaan, maar officieel is de overstap nog niet gemaakt. Dat lijkt echter een kwestie van tijd, weet Mike Verweij van De Telegraaf te melden.

'Bizot volgt Stengs en Boadu: keeper doorstaat medische keuring'

Lees ook: Romano weet het zeker: transfer Boadu helemaal rond

De derrtigjarige sluitpost gaat een contract voor drie seizoenen tekenen bij de laagvlieger in de Ligue 1. De ploeg eindigde afgelopen jaargang als zeventiende in de competitie, dus de doelman kan zijn borst natmaken. Hij zal het als doelman druk krijgen. Verweij weet te melden dat Stade Brest vijf miljoen euro overmaakt naar Alkmaar. Dat is een behoorlijk bedrag voor de doelman die nog een eenjarig contract had in het AFAS Stadion.

Bizot volgt de lijn van zijn voormalige ploeggenoten Calvin Stengs en Myron Boadu. De aanvallers maakten deze zomer ook de transfer naar het land van de Eiffeltoren, al is laatstgenoemde nog niet gepresenteerd bij zijn nieuwe club AS Monaco. Stengs maakte de overstap OGC Nice. Ook Teun Koopmeiners kan nog een transfer naar de Ligue 1 maken. Hij wordt in verband gebracht met Stade Rennes, al azen er ook clubs uit Italië op de aanvoerder van de Alkmaarders. Vooral AS Roma zou werk willen maken van zijn handtekening.

Lees ook: 'AS Roma komt in zoektocht toch weer uit bij Koopmeiners'

De verwachting is dat de transfer van Bizot dinsdag officieel wordt gemaakt nu hij de medische keuring 'fluitend' doorgekomen is. De doelman leek in eerste instantie op weg naar het Griekse Olympiakos Piraeus, maar dat avontuur ging toch niet door. In Alkmaar speelde hij 164 wedstrijden. Daarin stapte hij 72 keer met een clean sheet van het veld af. De afgelopen jaren was hij ook vaak de derde doelman bij het Nederlands elftal.

Eredivisie

gerelateerd