Definitief: Van Gaal begint aan 3e termijn en mag droom najagen

4 augustus 2021 – De KNVB heeft de komst van Louis van Gaal eindelijk bevestigd. De 69-jarige hoofdtrainer keert terug uit zijn pensioen en gaat voor de derde keer aan de slag bij het Nederlands elftal. De toptrainer moet na het debacle op het EK van afgelopen zomer gaan zorgen dat zijn ploeg zich plaatst voor het wereldkampioenschap van volgend jaar winter. Van Gaal tekent een contract tot eind 2022.

Definitief: Van Gaal begint aan 3e termijn en mag droom najagen

Diverse media berichtten vorige maand al dat er een akkoord was bereikt met Van Gaal, maar de KNVB wachtte nog ruim drie weken met de officiële bevestiging. Van Gaal neemt Frans Hoek, Danny Blind en Sparta-coach Henk Fraser mee als zijn assistenten. Laatstgenoemde blijft zijn werk als hoofdcoach in Rotterdam combineren met een klus als rechterhand.

Van Gaal was eerder tussen 2000 en 2002 bondscoach van Oranje. Destijds faalde hij erin om zijn land naar plaatsing voor het WK te leiden. In 2012 keerde hij terug op de trainersstoel en begon hij aan een succesvolle campagne, die pas strandde in de halve finale van het WK 2014 strandde. Daarin was Argentinië uiteindelijk na strafschoppen te sterk.

Van Gaal nam in 2016 afscheid van het trainersvak, nadat hij werd ontslagen bij Manchester United. De laatste jaren woonde hij in Portugal, waar hij vanwege belastingredenen ook de komende jaren zal blijven wonen. Eerder was hij succesvol werkzaam bij Ajax, FC Barcelona, AZ en Bayern München.

Oranje

gerelateerd