Fraser mengt zich niet in discussie rond zijn aanstelling

9 augustus 2021, 22:41

Henk Fraser heeft maandag bij de uitreiking van de Rinus Michels Award gereageerd op de geluiden dat hij vanwege zijn huidskleur is aangesteld als assistent-bondscoach bij het Nederlands elftal. De 55-jarige oefenmeester wilde eigenlijk zijn mening liever niet geven over de discussie die in zijn ogen geen discussie is.

Fraser gaat Louis van Gaal tijdens zijn derde termijn als bondscoach van Oranje samen met Danny Blind assisteren. Her en der wordt beweerd dat de aanstelling van de trainer te maken heeft met zijn huidskleur. "Ik heb gemerkt dat als je je tegenwoordig ergens over uitspreekt dat je je dan moeten mengen in een discussie die in mijn ogen geen discussie is. Dus daar heb ik geen zin in", antwoordde Fraser tegenover de NOS op vraag waarom hij dacht dat Van Gaal hem heeft uitgekozen.

"Ik denk dat het bij ons helemaal geen issue is. Als mensen zich daarover uitlaten dan zijn ze niet zo bekend met de materie", ging  de trainer die ook werkzaam blijft bij Sparta Rotterdam verder. "Ik merk dat er ook een aantal oud-voetballers zich daarover uitlaat, dan sta je wel heel ver weg van de realiteit naar mijn mening."

Fraser wordt volgende week dinsdag officieel gepresenteerd als assistent-bondscoach. Zijn werk bij Oranje is inmiddels al begonnen. "Je moet meteen al wedstrijden bekijken. We moeten tot een selectie komen en dan moet ik mijn mening daarover geven. Dat verwacht de bondscoach ook van mij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen