"VfL Wolfsburg is momenteel het lachertje van Duitsland"

12 augustus 2021 – Mark van Bommel staat na één officiële wedstrijd en een rampzalige voorbereiding al onder druk bij VfL Wolsburg. Met zijn nieuwe werkgever ging hij in bijna alle vriendschappelijke duels onderuit en bij de start in de DFB-Pokal werd tegen de amateurs van Preußen Münster een blamage na verlenging voorkomen, maar moet het door een fout van de Nederlandse coach alsnog vrezen voor uitschakeling.

"VfL Wolfsburg is momenteel het lachertje van Duitsland"

Van Bommel wisselde namelijk zes keer, terwijl dat helemaal niet toegestaan is. De Duitser mocht maximaal vijf keer wisselen en omdat opponent Preußen Münster in protest is gegaan tegen de actie van de oefenmeester, wordt mogelijk een reglementaire nederlaag toegekend. Alleen als ook de arbitrage schuldig blijkt, dan wordt het duel opnieuw gespeeld.

"Wolfsburg is momenteel het lachertje van Duitsland. Het leedvermaak op sociale media is enorm. Zaterdag tegen Bochum zal er gewonnen moeten worden. Anders ettert die wisselfout van Mark van Bommel maar door", vertelt Kicker-journalist Thomas Hiete tegenover de NOS over de situatie bij de Bundesliga-club.

Lees ookVan Bommel moet vrezen: tegenstander tekent protest aan

Volgens Hiete is het te makkelijk om alleen Van Bommel hier op aan te kijken. "Zijn stafleden waren blijkbaar ook niet op de hoogte van de regels", vindt hij. "Uiteindelijk is Van Bommel eindverantwoordelijk. Zijn start in Wolfsburg was al niet geweldig en dan komt dit er nog eens bovenop. Pijnlijk." Voor ontslag hoeft hij vermoedelijk niet direct te vrezen, omdat de clubleiding vol achter hem staat. 

Dit seizoen wordt er onder Van Bommel behoudender gespeeld dan onder zijn zeer succesvolle voorganger Olivier Glasner. Omdat die trainer niet goed overweg kon met de clubleiding, werd de coach ondanks de knappe vierde plaats vervangen. En die prestatie is bijna niet te evenaren. "Al wil Van Bommel dat natuurlijk wel. (…) Maar vanuit de club is die eis er niet. Europees voetbal halen is het doel en daarvoor is plaats zeven eventueel al voldoende."

Bundesliga

gerelateerd