Bergwijn en Son lezen koopziek City de les

15 augustus 2021 – Manchester City doet deze zomer de naam als koopclub weer ouderwets eer aan. Met een recordtransfer van Jack Grealish heeft het zich wederom flink versterkt en het is naar verluidt bezig om ook een gigantisch bedrag neer te tellen voor Harry Kane, die dan ook ontbrak bij Tottenham Hotspur. De thuisploeg liet echter zien dat geld niet alles is, want door een assist van Steven Bergwijn won het met 1-0 van City.

Bergwijn en Son lezen koopziek City de les

Johan Cruyff zei het ooit al een zeer gevat: "Ik heb een zak met geld nog nooit een doelpunt zien maken." Manchester City investeerde de afgelopen jaren al honderden miljoenen in een goed elftal en is ook deze zomer weer flink op dreef. Harry Kane is normaliter de sterspeler van Tottenham Hotspur en het leek dan ook een flinke aderlating dat hij niet meedeed tegen de club waar hij deze zomer misschien wel naartoe gaat.

Toch liet Tottenham zien dat geld geen garantie is voor succes. Manchester City had weliswaar het overwicht in de wedstrijd en kwam tot grotere kansen, maar de ploeg van Nuno Espirito Santo had aan één treffer al genoeg voor de zege. Steven Bergwijn nam de bal mee op het middenveld en speelde Heung-Min Son aan op de flank. Die kwam met een knappe actie op de proppen en schoot de bal laag en diagonaal onder Ederson door.

Lees ookSaillant: Kane buiten selectie in duel met mogelijke nieuwe club

Bergwijn werd een klein kwartier voor tijd nog naar de kant gehaald. Bij Manchester City speelde Nathan Aké de hele wedstrijd. Jack Grealish maakte bij zijn debuut als basisklant een prima indruk en liet diverse keren zien het aanvalsspel een impuls te kunnen geven. Toch kon hij niet voorkomen dat Tottenham Hotspur er in de eerste seizoenstopper met de winst vandoor ging.

Eredivisie

gerelateerd