Sneer Koeman naar toptalent: "Geloof meer in voetbal dan in geld"

20 augustus 2021, 14:25

Het begint er steeds meer op te lijken dat Ilaix Moriba voor een vertrek bij FC Barcelona staat. De middenvelder maakte vorig seizoen veel indruk en leek het volgende Barcelona-talent te worden met een grote toekomst, maar de contractonderhandelingen zijn stukgelopen. Ronald Koeman ging tijdens de persconferentie in op de hebberige houding van Moriba en zijn zaakwaarnemer.

Het contract van Moriba loopt nog tot de zomer van 2022. Om hem niet net als Lionel Messi transfervrij de deur uit te laten lopen, wil de club zijn contract verlengen. Gezien Moriba nog altijd geen nieuw contract heeft getekend, mag hij niet meer meetrainen met de A-selectie. "Ik heb twee weken geleden met hem gesproken. Dat was meer een gesprek als mens dan als trainer."

"De situatie is verschrikkelijk. Hij is achttien jaar oud en de toekomst van de club. Ik weet dat de club van hem houdt, maar mijn advies is dat geld niet het belangrijkste is. Persoonlijk geloof ik meer in voetbal dan in geld." Daarom heeft Koeman de middenvelder voorlopig ook niet meer nodig. "Ik ben zeer teleurgesteld in hem en in zijn zaakwaarnemer."

Lees ook: Koeman stuurt Pedri na seizoen van 73 wedstrijden op vakantie

FC Barcelona is de competitie goed begonnen door met 4-2 te winnen van Real Sociedad. Komende zaterdag staat een ontmoeting met die andere grote Baskische ploeg op het programma: Athletic Bilbao. Philippe Coutinho, Ousmane Dembele, Sergio Agüero en Ansu Fati zullen net als Ilaix Moriba niet van de partij zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen