Jong PSV boekt benauwde derbyzege, late zege AZ

23 augustus 2021, 21:55

Jong PSV heeft veel indruk gemaakt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij tikte stadsgenoot FC Eindhoven bij vlagen van de mat, maar beleefde uiteindelijk een lastige slotfase. Met tien man overleefde Jong PSV een late storm en won het met 3-2. Daardoor schreef de Eindhovense beloftenploeg de eerste drie punten van het nieuwe seizoen bij.

Grote man aan de kant van Jong PSV was Fodé Fofana, die met twee treffers een belangrijke rol speelde in de eerste overwinning van het seizoen. Het achttienjarige toptalent, van wie de verwachtingen in de Eindhovense jeugd groot zijn, schoot twee keer van afstand raak. Ook Mohamed Amin Doudah sloeg toe: hij scoorde met een fraai schot via de binnenkant van de paal. De doelpuntenmaker haalde het einde van de wedstrijd niet: hij kreeg tweemaal geel en mocht eerder gaan douchen.

Nadat Dave de Meij met behulp van de doelman scoorde voor FC Eindhoven, bracht Enrico Hernández de spanning volledig terug in de wedstrijd. FC Eindhoven kon echter niet doordrukken.

TOP Oss en Jong AZ zijn nog altijd de enige twee ongeslagen ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. De twee clubs hielden elkaar in Wijdewormer in evenwicht: er werd niet gescoord, dus eindigde de ontmoeting in een 0-0 gelijkspel. Beide ploegen hebben na drie speelronden zeven punten verzameld. TOP en AZ hebben allebei een doelsaldo van +4.

Jong AZ is de enige ploeg die nog ongeslagen is in de Keuken Kampioen Divisie. De Alkmaarse beloftenploeg won maandagavond in blessuretijd van het op dat moment eveneens nog ongeslagen TOP Oss. Iman Griffith bezorgde Jong AZ in minuut 91 de overwinning. Daardoor heeft Jong AZ na drie duels negen punten en de koppositie te pakken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen