Nieuweling Van Dijk aanvoerder FC Utrecht

27 juli 2006, 11:20

Gregoor van Dijk heeft zijn plekje binnen de selectie van FC Utrecht snel gevonden. De middenvelder, die deze zomer overkwam van Roda JC, is door trainer Foeke Booy direct aangewezen als nieuwe aanvoerder van de club uit de Domstad. Joost Broerse zal komend seizoen fungeren als stand-in voor de middenvelder.

Volgens trainer Foeke Booy is Van Dijk de ideale aanvoerder voor zijn ploeg. "Gregoor ligt goed in de groep en hij kent de rol van aanvoerder goed en bovendien beschikt hij over natuurlijke leiderschapskwaliteiten. Ik heb bewust de tijd genomen om de groep te observeren. Nu we in de vierde trainingsweek zitten, ben ik tot de conclusie gekomen dat Van Dijk onze natuurlijke leider in het veld is", zegt de oefenmeester op de website van FC Utrecht.

De beslissing om Van Dijk aanvoerder te maken is tot stand gekomen na overleg met de captain van vorig seizoen, Jean-Paul de Jong. Volgens Booy legt De Jong zich neer bij de nieuwe rolverdeling. "Hij begrijpt de keuze en staat volledig achter de nieuwe aanvoerder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen