RKC Waalwijk
0 – 1
Willem II

Van Bommel met VfL Wolfsburg Europa's beste qua verdedigen

12 september 2021 – Mark van Bommel heeft het na een heel moeizame voorbereiding uitstekend voor elkaar in de eerste vier duels in de Bundesliga. Van drie mindere goden én RB Leipzig werd knap gewonnen, waarmee de beste seizoensstart in 25 jaar werd bereikt én ook is er veel aandacht voor het verdedigende werk van VfL Wolfsburg.

Van Bommel met VfL Wolfsburg Europa's beste qua verdedigen

"Natuurlijk ben ik tevreden met twaalf punten uit vier wedstrijden", glimlachte de coach na in de Duitse media na de zege op Greuther Fürth (0-2), die vooral tot stand kwam na goed verdedigen. "Natuurlijk willen we graag domineren en de bal hebben. Maar als dat niet lukt, moet je de wedstrijden toch zien te winnen. Dat hebben we gedaan en daar houd ik wel van. We speelden geduldig, verdedigden gefocust en raakten niet in paniek."

Onder Van Bommel incasseerde VfL Wolfsburg slechts één treffer tot dusver, met een verwachte aantal tegentreffers van slechts 0,6, wat de laagste in Europa is van alle clubs in de topcompetities. Gecombineerd met de twaalf punten kent VfL Wolfsburg de beste start in liefst 25 jaar, waardoor Van Bommel content zal zijn. Anders dan onder zijn voorganger Oliver Glasner is het dus niet zo spectaculair, maar vooralsnog wel uiterst effectief.

Lees ookVan Bommel over pijnlijke fout: "Ik heb me kapot geërgerd"

De Nederlander is daarmee vooralsnog de juiste weg ingeslagen, na een moeizame voorbereiding en zijn pijnlijke fout in de DFB-Pokal. Midweeks maakt hij bovendien ook zijn rentree in de Champions League. "Dat is volgens mij het mooiste podium om te voetballen, maar dat zullen de spelers zelf ook ervaren." Het Lille OSC van Sven Botman is de opponent en Danny Makkelie is aangewezen voor het duel in het miljardenbal. 

UEFA Champions League

gerelateerd