Amateurclub wint met 55-0: "Zelfs keeper 7 keer gescoord"

13 september 2021, 09:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het derde elftal van ELI heeft dit weekend waarschijnlijk een van de grootste zeges van deze eeuw geboekt in het seniorenvoetbal. De amateurploeg uit Lieshout bereikte de volgende ronde van het bekertoernooi door het tiende elftal van Sparta '25 met krankzinnige cijfers te verslaan. Het werd 55-0 in Noord-Brabant.

De tegenstander eindigde het duel uiteindelijk met acht man, nadat drie basisspelers het laatste fluitsignaal niet haalden. "Op de club kan ook niemand het geloven", vertelde speler/coach Rob Vereijken na afloop tegen het Eindhovens Dagblad. "Hoewel het verschil heel groot was en we zo vaak hebben gescoord, was het echt een heel vriendschappelijke pot. Geen gescheld, geen geschop. Die gasten bleven gewoon spelen. Maar als zij op een gegeven moment met acht man komen te staan, kan het hard gaan natuurlijk."

Iedereen mocht uiteindelijk meedelen in het feestgedruis. "De score is wel redelijk goed verdeeld over het team. Onze beide spitsen hebben er tien en negen gemaakt, en onze keeper is na de rust de spits ingedoken en scoorde ook nog eens zeven keer."

Vereijken speelt met zijn ploeg in de zesde klasse. "Ik denk niet dat we een klasse hoger moeten gaan spelen. We willen graag dit seizoen kampioen worden en een mooi feestje vieren. En geloof me: wij worden niet zomaar 'even' kampioen in de zesde klasse. We zullen zien wat het gaat worden dit seizoen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen