RKC Waalwijk
0 – 2
Willem II

Afellay vernietigend over wisselbeleid Schmidt bij PSV

13 september 2021 – Ibrahim Afellay snapt helemaal niets van het wisselbeleid van PSV-coach Roger Schmidt. De Duitser haalde tegen AZ na een uur spelen vier van zijn vaste krachten naar de kant, terwijl de Eindhovenaren op dat moment slechts een 0-1 voorsprong hadden. Het werd Schmidt uiteindelijk niet fataal: PSV won de wedstrijd met 0-3.

Afellay vernietigend over wisselbeleid Schmidt bij PSV

Schmidt koos ervoor om Eran Zahavi en Noni Madueke na 55 minuten te wisselen, terwijl vijf minuten later ook Cody Gakpo en Marco van Ginkel naar de kant werden gehaald. Vooral over de wissel van Madueke was Afellay niet te spreken. "Dit soort jongens verdient de kans om wat langer in de wedstrijd te blijven. Vaak komt er na een uur namelijk meer ruimte", aldus Afellay aan tafel bij Studio Voetbal.

"Zijn talent staat buiten kijf. Met zijn individuele klasse kan hij in het laatste halfuur nog iets extra brengen, in de vorm van een goal of een assist. Het is ook niet goed voor het zelfvertrouwen van die jongen als hij al na 55 minuten wordt gewisseld. Spelers als hij moeten het voor je gaan doen."

Dankzij de 0-3 zege verdedigde PSV met succes de koppositie in de Eredivisie. De Eindhovenaren staan met 12 punten uit vier duels fier bovenaan in de competitie. Ajax is met tien punten de naaste achtervolger.

PSV

gerelateerd