'Showtje' van Chery: "Jongens uit Nederland even wakker maken"

15 september 2021 – Feyenoord hield dinsdagmiddag een teleurstellend 0-0 gelijkspel over aan het debuut in de Conference League, maar ook tegenstander Maccabi Haifa was niet helemaal tevreden. Voormalig Eredivisie-speler Tjaronn Chery gold als uitblinker aan Israëlische kant en ook hij vond een gelijkspel na afloop niet voldoende.

'Showtje' van Chery: "Jongens uit Nederland even wakker maken"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Zelf was Chery, die een verleden heeft bij onder meer FC Groningen en ADO Den Haag, het dichtst bij een treffer. Hij liet van ver zien nog altijd een geweldig schot in huis te hebben, maar raakte daarmee de bovenkant van de lat. "Je weet dat het af en toe een beetje zwabberballen kunnen zijn in de Conference League, dus ik dacht: ik haal uit", zei hij na afloop tegenover ESPN. "Jammer genoeg ging 'ie er niet in."

Het was niet het enige moment waarop Chery zich liet zien. In de tweede helft besloot hij te laten zien dat hij het voetballen nog altijd niet verleerd is door de bal op de helft van Feyenoord een paar keer hoog te houden. "Ik dacht: het is lang geleden dat ik uit Nederland ben vertrokken, dus laat ik die jongens in Nederland even wakker maken. Misschien een beetje een showtje."

"Ik ben nog steeds dezelfde voetballer. We hebben genoeg kwaliteit, dus af en toe moet je je laten zien." Hoewel Chery een uitstekende wedstrijd speelde, bleef ook zijn ploeg zonder doelpunten achter. "Het was leuk om de jongens weer te zien, maar jammer genoeg hebben we geen drie punten gehaald."

Lees ook: Feyenoord opent Conference League met gelijkspel
Lees ook: Linssen en Slot balen na gelijkspel: "Die had er echt in gemoeten"

Feyenoord

gerelateerd