Zware schorsing Struijk blijft staan, Elliott zegt 'sorry'

15 september 2021 – Pascal Struijk komt deze maand niet meer in actie voor Leeds United. De schorsing van drie wedstrijden na zijn ongelukkige tackle op Harvey Elliott bleef ondanks een beroep van de club staan. De straf is aan de zware kant, vond zelfs ook slachtoffer Elliott. 

Zware schorsing Struijk blijft staan, Elliott zegt 'sorry'

Tijdens de wedstrijd tussen Leeds United en Liverpool hield Elliott een zware enkelblessure over aan een ingreep van Struijk. Hoewel het vooral ongelukkig leek, werd de Nederlander een schorsing van drie wedstrijden opgelegd. Leeds ging in beroep, maar kreeg vandaag te horen dat de straf bleef staan. Struijk mist daarmee de competitiewedstrijden tegen Newcastle United en West Ham United en het League Cup-duel tegen Fulham.

Ook het Engelse Sky Sports deelde het nieuws op Instagram, waarop de meest opvallende reactie van Elliott zelf kwam. 'Sorry hiervoor, Pascal', schreef hij. 'Ik denk dat dit een foute beslissing is. Maar het zal snel overwaaien en je zal binnen de kortste keren weer op het veld staan om jezelf te laten zien. Blijf positief.'

Elliott, die door zijn blessure geopereerd moet worden een lange revalidatie te wachten staat, nam het eerder ook al op voor Struijk. 'Het was zijn schuld helmaal niet. Het was zelfs geen rode kaart, gewoon een bizar ongeluk. Zulke dingen gebeuren in het voetbal', schreef hij eerder op Instagram. 

Lees ook: Elliott neemt Struijk in bescherming: 'Het was zelfs geen rood'

Premier League

gerelateerd