Ten Hag: "Je weet dat je niet heel veel kansen gaat creëren"

15 september 2021, 21:01

Erik ten Hag hoopt dat zijn ploeg heeft geleerd van vorig seizoen, toen Ajax er niet in slaagde de groepsfase van de Champions League door te komen. Vlak voor de aftrap van de wedstrijd tegen Sporting Portugal hamerde de trainer er nog eens op dat er zorgvuldig met de kansen om moet worden gegaan.

"Je weet dat je op dit niveau je niet heel veel kansen gaat creëren. Dat is de les die we van vorig jaar moeten meenemen. Vorig jaar hadden we in iedere wedstrijd de eerste kans, die moet erin. Het is zo belangrijk om op voorsprong te komen", sprak Ten Hag voor de camera van RTL 7. "Sporting heeft een goede ploeg, maar wij ook. We zullen ons eigen spel spelen. Dat betekent met hoge pressie, goed aan de bal zijn, het midden zoeken, lang aan de bal zijn om van daaruit tot kansen te komen."

In de Portugese hoofdstad kiest Ten Hag opnieuw voor Steven Berghuis als nummer 10. De van Feyenoord overgekomen aanvaller speelt daar door de blessure van Davy Klaassen. "Ik denk dat hij daar vrijheid kan krijgen, mits het middenveld en hij zich goed bewegen. Het zal blijken hoe snel die het kan oppakken. Op Champions League-niveau wordt ook zeker defensief het een en ander gevraagd. Daarin moet hij een aantal stappen zetten. Natuurlijk ook in het positie kiezen, dat is ook wat anders dan hij gewend was. Zaterdagavond zeker in de eerste helft deed hij dat uitstekend."

Het is duidelijk wat Ten Hag vraagt van zijn ploeg. "Je moet stoïcijns spelen. Je eigen spel spelen. Dan heb je een goede kans om deze wedstrijd te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen