Arsenal biedt oude bekende Wilshere voor even uitkomst

16 september 2021 – Jack Wilshere keert terug bij Arsenal. De 29-jarige middenvelder, die sinds zijn zomerse vertrek bij AFC Bournemouth zonder club zit, mag meetrainen bij de Londense club.

Arsenal biedt oude bekende Wilshere voor even uitkomst

Als zestienjarige maakte Wilshere in 2008 zijn debuut voor The Gunners in een met 0-4 gewonnen uitduel tegen Blackburn Rovers. ''We zijn in gesprek met Jack, om te kijken wat hij nodig heeft en precies zoekt'', bevestigt Arsenal-coach Mikel Arteta op de officiële spreekbuis van de club. Arteta was tussen 2011 en 2016 Wilshere's ploeggenoot in het Emirates Stadium. Samen wonnen ze in 2014 en 2015 de FA Cup.

''Als speler en persoon is hij binnen Arsenal door velen bewonderd'', vervolgt de Spaanse oefenmeester. ''Daarom zijn we bereid om hem zo goed mogelijk te helpen, maar dat weet Jack.'' Arteta vindt het nog te vroeg om te spreken over een definitieve terugkeer van Wilshere, die Arsenal in 2018 achter zich liet voor een achteraf niet al te succesvol verlopen avontuur bij stadsgenoot West Ham United. ''Ik zou zo ver nog niet willen gaan. Zoals gezegd: we zijn met hem in gesprek over wat hij wil en hoe we hem kunnen helpen. Dat is alles.''

Lees ookGevallen toptalent Wilshere aan de slag in Championship

Wilshere kwam als speler van Arsenal tot 198 wedstrijden in het eerste elftal. Daarin trof de Engelse oud-international veertien keer doel. Verder was Wilshere actief bij Bolton Wanderers, Bournemouth en Bournemouth, waar zijn contract afgelopen zomer afliep. 

Premier League

gerelateerd