'FC Barcelona ontslaat Koeman niet, coach tegen Cadiz op de bank'

21 september 2021 – FC Barcelona gaat trainer Ronald Koeman na het gelijkspel tegen Granada niet ontslaan. Hoewel de coach ongetwijfeld onder vuur blijft staan na wederom puntenverlies, zal hij donderdagavond tegen Cadiz nog gewoon op de bank zitten als eindverantwoordelijke.

'FC Barcelona ontslaat Koeman niet, coach tegen Cadiz op de bank'

Dat weet El Mundo Deportivo althans. Volgens het medium behoudt Koeman vooralsnog het vertrouwen. Anders dan na de kansloze nederlaag in de Champions League tegen Bayern München was er bijvoorbeeld geen spoedberaad na de remise in Camp Nou. Voor het duel met Cadiz worden dan ook geen grote technische beslissingen verwacht. Eerder lekte uit dat de club deze drie La Liga-duels gebruikt om tot een oordeel te komen. Na Granada, Cadiz speelt de Catalaanse grootmacht komend weekend tegen Levante.

Technisch directeur Mateu Alemany en rechterhand Ramon Planes zijn maandagavond weliswaar even in de kleedkamer geweest om te praten met Koeman, maar niet om het over zijn toekomst te hebben. Het betekent niet direct dat er geen druk meer ligt op de Nederlandse coach, want in de media werd al gespeculeerd over zijn opvolging.

Lees ook: 'FC Barcelona heeft ideale opvolger voor Koeman op de korrel'

"Koeman is een zeer correct en zeer sympathiek persoon. Zijn relatie met Laporta is zeker niet gespannen. Als de voorzitter en de raad van bestuur bekendmaken dat Koeman zich voor hen blijft inzetten, is er volledige steun aan zijn adres. Ik verzeker hem dat we hem niet gaan ontslaan", liet vicevoorzitter Eduard Romeu eerder nog optekenen. Dat was al na de zeperd tegen Bayern München, ditmaal speelde het gelijk tegen Granada, dat daarvoor pas twee punten had gepakt. 

LaLiga

gerelateerd