City neemt revanche voor CL-finale; enorm zure slotfase United

25 september 2021, 15:26   Bijgewerkt: 25 september 2021, 15:31

In de Premier League stond vanmiddag de herhaling van de meest recente Champions League-finale op het programma. Daarin nam Manchester City revanche, door dit keer met 0-1 te winnen van Chelsea. Tegelijkertijd ging Manchester United in eigen huis onderuit tegen Aston Villa.

Chelsea - Manchester City 0-1

In meerdere opzichten was de kraker tussen Chelsea en Manchester City een interessant affiche. Beide ploegen gelden als titelkandidaten, zijn goed aan het seizoen begonnen en uiteraard hadden The Citizens na de met 0-1 verloren finale in mei iets goed te maken. Dat leek ook te gaan lukken, want de ploeg had in Londen het betere van het spel. Daarbij kreeg Chelsea na een halfuur een klap te verwerken toen Reece James geblesseerd uitviel.

Ondanks het overwicht lukte het City - net als Chelsea - niet om in de eerste helft ook maar één schot op doel te produceren. Na rust was het echter wél al snel raak. Na een mislukt schot van Joao Cancelo kwam de bal bij Gabriel Jesus terecht. Met drie man om hem heen leek de Braziliaan zich in een redelijk kansloze situatie te bevinden, maar uit de draai zag hij toch mogelijkheid om te schieten. Zijn inzet werd nog aangeraakt en liet Edouard Mendy zo al helemaal kansloos. De Chelsea-goalie kon slechts toekijken hoe de bal de linkerhoek inrolde.

Het bleek het doelpunt dat de wedstrijd nodig had, want vanaf dat moment kwamen beide ploegen wat meer los. Jack Grealish was dichtbij namens City en Mateo Kovacic namens Chelsea, maar ook zij kwamen niet tot scoren. Dat gold overigens nog wel voor Romelu Lukaku, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Zo was het uiteindelijk City dat kreeg waar het voor kwam: drie belangrijke punten - het staat nu net als Chelsea weer op dertien - en revanche voor de Champions League-nederlaag. 

Manchester United - Aston Villa 0-1

Tegelijkertijd met de topper kwam ook Manchester United in actie. In eigen huis speelde het tegen Aston Villa, waar het zich moest herpakken na de League Cup-uitschakeling van eerder deze week tegen West Ham United. Dat bleek echter een lastige opgave. De kansen waren er voor de thuisploeg, zonder dat het daarbij echt gevaarlijk kon worden. Van de 26 (!) doelpogingen waren er slechts vier tussen de palen.

Het bleek niet genoeg voor een treffer en United leek zich te moeten neerleggen bij slechts een punt, tot het in de slotfase nóg erger werd. Uit een hoekschop was het namelijk verdediger Kortney Hause die met een werkelijk fenomenale kopbal de bezoekers op een verrassende late voorsprong zette. United kreeg nog één enorme kans om iets terug te doen, namelijk van elf meter. De vraag of Ronaldo de strafschoppen zou opeisen, werd met nee beantwoord. Bruno Fernandes legde aan, maar schoot hoog over. Zo was hij een van de belangrijkste schuldigen bij de blamage van United, dat in eigen huis met 0-1 onderuit ging. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen